Profylaxkurs

Din kropp kan redan föda. Det betyder inte att det alltid är enkelt att föda barn, eller att det alltid går som det är tänkt. Vi behöver våra sjukhus och vi behöver medicinsk säkerhet för att skydda när något avviker. Men förmågan att föda finns nedärvd och det är ingenting som vi behöver lära oss. Däremot finns det saker i våra liv som kan bromsa, blockera och hindra denna förmåga från att komma fram.

Kroppen är smart. Efter tio års erfarenhet som barnmorska och några år som barnmorskedoula har jag lärt mig att det är meningen att vi ska föda våra barn när vi känner oss trygga. Det är därför ett kontinuerligt känslomässigt och omvårdande stöd kan ha en så stor och helt utklassande effekt på ett förlossningsförlopp. Profylaxkursen Föda utan rädsla är en kurs som hjälper dig som är gravid att att ta fram dina inre resurser och maximera din inneboende förmåga att föda.

Föda utan rädsla i Uppsala
Märta och Eva, certifierade instruktörer i profylaxmetoden Föda utan rädsla

Profylaxkursen Föda utan rädsla kan vara den bästa förberedelsen inför förlossningen

Föda utan rädslas praktiska profylaxkurs är en unik kurs för blivande föräldrar. Den ger er kunskap om hur ni med de effektiva verktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan få en trygg och kärleksfull förlossning tillsammans. Tiotusentals blivande föräldrar har läst boken och gått Föda utan rädslas framgångsrika profylaxkurs under mer än tio år.

Profylaxkursen hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv upplevelse av förlossningen. Målet är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka din stödperson i sin förmåga att ge stöd. För att kunna göra det blandas teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur ni använder profylaxverktygen under förlossningen och hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett oslagbart team.  

Privatkurs i Föda utan rädsla i Uppsala
Bli ett sammansvetsat team!
Foto: Lovisa Engblom

Gå en profylaxkurs i Uppsala och Västerås i grupp

Ni kan gå profylaxkursen Föda utan rädsla i grupp eller privat. Det finns flera fördelar med att gå kursen i grupp – ofta uppstår en fin gruppdynamik som kan upplevas som trygg men också ge en möjlighet till berikande diskussioner. Vi lär av varandra. Gruppkursen är 4 timmar lång och kostar 1995:- för ett par, inklusive moms. Under våren 2021 ger vi gruppkursen online via zoom.

Privatkurs Föda utan rädsla i Uppsala

Jag kommer hem till er och håller en privatkurs under 3-4 timmar där jag fokuserar mer på just era specifika behov. Kostnad: 3000 per par, inklusive moms. Vid privatkurser utanför Uppsala län tillkommer en resekostnad på 300 kronor.

Förfrågan om privatkurs skickas till info@fodamedstod.se

Närhet

WORKSHOP AKTIV FÖRLOSSNING

Under våren 2021 har vi på grund av pandemin pausat denna workshop

Jag och Eva har utvecklat en kortare förlossningsförberedande workshop där fokus ligger på praktiska övningar inför förlossningen – en kurs som du kan gå alldeles oberoende av vilken profylaxkurs du väljer. Men om du går profylaxkursen Föda utan rädsla med oss först så får du paketpris.

Workshopen Aktiv förlossning är en fristående workshop där du som deltagare får en kortare teoretisk bakgrund till varför det kan vara klokt att våga vara både fysisk och aktiv under förlossningen. Det finns ingen motsättning mellan att vara aktiv under förlossningen och även ta vara på den vila som bjuds. Istället handlar det om att förstå vad som händer i kroppen under förlossningen och hur du kan jobba med det som händer istället för emot eftersom det kommer underlätta födandet på alla sätt. Du får även en förståelse för hur mor och barn samverkar under förlossningen.

Vad workshopen Aktiv förlossning innehåller:

  • Hur du jobbar med tyngdkraften istället för emot
  • Hur du skapar mest plats för bebisen i bäckenet
  • Hur du genom rörelse kan underlätta barnets nedträngande
  • Olika förlossningsställningar
  • Grunderna i sjalteknik
  • Hur stödpersonen genom massage och tryck kan smärtlindra och hjälpa födandet framåt

Pris: 695:- för ett par

Föda utan rädsla
Profylaxkurser i Uppsala och Västerås