På väg

Igår var jag skolsköterska hela dagen. Jag satt och skrev inbjudan till hälsosamtal, klistrade ihop kuvert, beställde kanyler och sprutor, samlade in samtycken inför vårens vaccinationer och  funderade på nya gardiner till skolsköterskerummet. På kvällen pratade jag i telefon med en mamma som vill föda hemma och vi planerade in ett hembesök. Jag fick också iväg min ansökan om norsk legitimation som jordmor! Äntligen. Det tog sin lilla tid.

Idag ska jag sitta och svara i telefon på sjukvårdsrådgivningen hela dagen. Det blir  nog en hel del  frågor om influensa, feber, hosta och skruttigt sjuka barn. Det kallas för vabruari av en anledning! Efter jobbet tar jag tåget till Stockholm för att träffa hembarnmorskorna på Allvis familjehälsa – vi ska avsluta kvällen med att fira Cayenne Ekjordh som fyller år, en av Sveriges mest erfarna hembarnmorskor!

På fredag ska jag träffa Ann www.holymama.se innan hon åker iväg till Norge för att jobba igen. Vi har massor att prata om, bland annat ett nytt och lite hemligt projekt som vi har börjat spåna på! Just nu bubblar det av kreativitet i mig  – jag vaknar på morgonen och känner mig ivrig att få fortsätta nysta i mitt garnnystan. Det trodde jag aldrig i somras, då när jag mest låg och sov –  drabbad av den stora tröttheten. Som grädde på moset har bloggen nu närmare 600 läsare om dagen! Roligt!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.